lördag 27 februari 2010

Snö regn snö



Attans va det har snöat idag! Skottade som en tok för att få nån sorts fason på gården. Barnen var som tokiga i stora snöhögen på gården.
Insåg att jag måste ringa traktorn. Fick hela gården avskottade precis när det slutade snöa! Vilken perfekt timing!






Storasyster har varit väldigt dålig i magen idag. Likaså igår. Blir orolig och funderar på vad som är orsaken... Nu på kvällen kom jag på det! Antibiotikan såklart! Hon har ju ätit den sen förra söndagen då hon blev inlagd. Skönt att "hitta" orsaken. Nu är det uppehåll till torsdag, så då borde magen hämta sej.

Har bakat. Först gjorde vi blåbäspaj , en smulpaj. Sen blev det direkt en beställning på kladdkaka. Så vi körde väl på när ugnen ändå var påslagen. Kul att baka lite - men lite tröstlöst när ingen av ungarna sen vill äta nåt av det som producerats. Vet precis hur det blir...hushållsgrisen kommer väl äta upp det mesta själv...jag alltså...

Var ut en sväng till på em. Och då regnade det!? Ett tunt duggregn. Tur man inte ska ut med bilen. Blev säkert snorhalt. Undrar om syrran åkte i 50 hem från mamma...hon som är livrädd för vintervägar... :)
De två barn som skrek att de inte ville ut igen lekte i över en timme i den nu ännu högre snöhögen. Det var nåt om en prinsessa som blev jagad av krokodiler. Jag fick till och med gå in och börja med maten. "Gå in å laga mat mamma. Vi vill leka själva." Kom sen in och såg ut som snögubbar. Helt täckta av snö från topp till tå.

Lillebror la sej utan protester i nya sängen igen. Och ikväll behövde jag inte ens ligga bredvid honom en stund. Skönt att han kommit till ro. Får se om han "sitter fast" i morgon bitti igen...
Storasyster fick ännu en gång ignoreras till sömns. Funkade utmärkt. Tre minuter och sen sov hon.

Kollar Melodifestivalen med ett halvt öga/öra. Vilket jävla skräp...

Å just det...ordningen är återställd - det snöar igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails