fredag 5 mars 2010

Dags för byte


Har tänkt på det ett tag, men idag var det dags! Byte av sondslangen. En riktig gruva...men det måste göras. Den blir full av avlagringar på både insidan och utsidan. Riktigt blääää. Kanske därför hon har hållit på att harkla sej på slutet!?
Storasyster var så duktig. Drog ut den själv en bit, innan hon tyckte det var föräckligt och började panikskrika. Första biten var insmetad i "kråkor" så det var skönt att bli av med dom!
Hon fick vara utan slang hela eftermiddagen, ända tills exet kom på sena em för att hämta barnen. Säkert skönt för hals och näsa att vila sej lite.
Isättningen gick som förväntat...först sparkade, skrek och grät hon. Ända tills hon spydde av stressen...stackars liten... Men sen gick det ganska bra. Slangen är på plats och vi har bytt näsborre, både för att näsa och kind ska få omväxling. Det blir lite lätt irritation på kinden där tejpen sitter om den får sitta för länge.
På bilden är den gamla slangen. Den mörka delen är den som ligger i magsäcken. Mätt från örat är det 50cm som används, alltså ca 40cm på insidan av storasyster.

Har haft en härlig dag. Varit ute hela em. Njutit av solen. Tagit in ved. Handlat önske-fika i lilla affären. Fikat ute. Myyyst!

Lillebror var helt slut när jag ropade in dem för middag. Han bara grät och allt var fel. Men storasyster var på strålande humör! Tjejen i grannhuset kom över och lekte en stund i snöhögen. Toppen tyckte storasyster. Själv kan jag ju undra vad en tjej i 10-12års åldern har för utbyte av mina småglin?? Men hon hade kanske tråkigt. Dom är mest här på loven. 08-or som har huset som fritidshus.

Är helt slut. Och barnfri-huvudvärken har infunnit sej som på beställning. Ska försöka koncentrera mej lite och kolla in På Spåret. Kanske...om jag inte somnar... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails