lördag 31 juli 2010

Mys!

Kalas!

Kalas gästerna har åkt hem och lugnet har infunnit sej. Är så nöjd att det blev ett litet kalas, med bara några barn. Det räcker så bra. Tids nog blir det större kalas.
Vi sjöng, mumsade tårta, kakor och bullar. Paketöppning och nöjd lillebror, som inte släppt taget om sin sjörövar-krok på hela dagen. Det behövs inte mycket för att bli glad :)

Smaskig pirat-tårta

"Ja må han leva..."

Blåser med pussmun. Precis som vi tränat på. Går mycket bättre så, 
än att blåsa med underbett, uppåt på luggen :)

Nu har vi skickat lillebror till exet och jag och storasyster myser bara vi två. Länge sen det hände! "Så tyst det är utan lillebror! Ingen som låter hela tiden!" =)

Tjuvstart

För husfridens skull blev det tjuvstart på firandet för vår älskade 3-åring

Spelande kort med "Born to be bad"

"Gott och blandat"-påse

Gissa om han sken som solen när han såg vad det var!
"Åååå kolla!!! Ett söö-öva-sepp!!!"

Lekte en lång stund och storasyster tyckte det var precis lika roligt.
Lillebror: "Mamma vet du...ja älska dej..."

Världens bästa!

fredag 30 juli 2010

Dagens stajling

Mys framför TVn medans storasyster stajlar mej

Stor lycka när hon själv också får fast hårspännen i håret :)

Resultatet! Alla hårspännen vi äger!
Men hon som dom sitter på vet jag inte vem hon är!? Kärringhäng under hakan och bulldogg-hängiga kinder! 
Who is she???
Tur att hon troligtvis oftast bara ser sej själv framifrån i spegeln...

Tuuut tuuut!

En väldigt snabb biltur till stora-byn var avklarad strax efter kl10 i morse. Mina "drömmar" om att infinna mej redan vid öppningsdax gick i stöpet. Men 9 var vi på plats i alla fall och trafiken var gles :)

Efter lunch anslöt vi oss till aktiviteterna här i lilla-byhålan. Ångbåtsfärd stod på önskelistan. Och så blev det!

En hög gubbar på plats framför ångbåten och närstudie av motorn

Spöke

Det är allvarliga grejjer det här med att åka ångbåt. Stenansiktet var på hela färden :)

Inte många gånger jag sett denna stuga i alert (nyktert) tillstånd... 
Ljuva regatta-minnen :)

Efter båtturen blev det fika med misu-klimp och bakelse. Har man två småätande/kräsna barn blir det lätt både och (för mej)... Magen står rakt ut, men det var det värt!
Precis när vi kom hem mullrade det efter vägen och två (tokiga) HD-åkare svängde i på gården. Mormor och extra-morfar. Paket till lillebror överräcktes till hans stora förtjusning och vi fick bjuda på jordgubbar med grädde innan dom fortsatte mot motorfestivalen. Tur det slutat regna, och hoppas dom slipper tälta i en vattenpöl... :)

torsdag 29 juli 2010

På och Av

På-sminkad
"Nu ser du ut som du e riktigt sjuk!" säger en nöjd storasyster


Av-sminkning
Ovan nämnda storasyster fick städa efter sej :)

Övriga På och Av:
På med nyinköpta stövlarna. Av med dom igen. Större storlek behövs! Grrrr! Trots att jag mätte hundra gånger! Eventuellt tar vi en tidig tidig biltur imorron för att byta. Det är motorfestival i stora-byn, så det kommer vara sjukt mycket bilar. Redan idag var det mycket har jag fått rapporter om. Pust...

onsdag 28 juli 2010

Apropå min IBS

Skrev ju häromdagen att magen var ganska bra. Nope. Inte. Inte idag i alla fall. Det har varit ett fasligt springande på hemlighuset denna dag...
Det tråkigaste är att jag aldrig vet när det ska ske. Jag menar inte att jag inte vet när jag måste "på huset" :) Jag menar att jag aldrig vet vad det är som utlöser det hela. Återigen är jag helt överrumplad. Som ett frågetecken.
Vad har jag nu ätit?
Oroar jag mej för nåt?
Mår jag dåligt?
Svar: Ingen jävla aning!
Har ätit som vanligt och mår som vanligt. Jag är vanlig, men magen är ovanlig. Eller, jag är rolig (!?) och magen är orolig. Hur som helst en dålig kombination. För när det känns som att tarmen håller på att räta ut sej i hela sin längd, för att snabbare kunna "göra sitt", då känner man att man lever kan jag lova...

Panikshopping...typ

Pratade med syrran häromdagen. Hon höll på att planera höstgarderoben för sonen.
Blev alldeles ställd och började fundera...finns allt i rätt storlek?? Dagis börjar ju faktiskt till veckan!
Insåg snabbt att gummistövlar och gympadojjor är allt för små.
Så idag blev det en blixt-tur till närliggande stor-by :)
Skor av båda slagen inhandlade, även extra att ha stående på dagis. Lite kläder blev det också. Fanns mycket rea-plagg! Me like! Allt på ICA Maxi! Och ja...jag var in på Dollar också...såklart :)


Lillebror och storasyster har för övrigt samma storlek på stövlarna...han har liite mindre fötter, men jag köpte samma storlek, därav olika färg. Annars hade båda fått spindlar. Tänkte det skulle bli ett krångel med höger- och vänsterstövlar åt alla håll om jag köpt lika. Nu ska det bli intressant att se vilket par dom äger åt sej :)

Dags att packa in paket och försöka hitta bra gömställe. Barnen ska hämtas imorron och lillebror har redan beordrat att han ska öppna sina paket direkt! Födelsedag eller inte, det kvittar! tycker han. Vi får väl se :)

tisdag 27 juli 2010

Viktigheter


Har en målnings-svacka. Det är sååå lite kvar att göra på drakarna, men jag tappade helt sugen och har ignorerat dom. Fram tills idag. Orkar jag gå ut en sväng igen senare ikväll blir dom klara. "Bara" detaljerna kvar sen.

Imorse noterade jag att regndropparna på min gårds-tall såg ut som frost i morgonljuset.

Mitt bästa hårspray är slut och jag använder nu en flaska jag inte gillar. Ni vet, en sån där flaska man köper för att man tycker den ser ut att va bra, å sen är den bara skitdålig! Sprayar så det är London fog i badrummet...

Funderar över om jag var elak igår morse...plockade INTE upp tre liftande, långa tonårskillar. Det regnade lätt. Och dom var mitt i ingenstans. Nästan. Stannar man bilen en sån gång? Vågar man det?

Njuter av lite friidrott på TVn. Äntligen! Efter all jävla fotboll som varit.

Gottar mej i förra veckans bästa kommentar från storasyster. Vi tittade på TVn och det var nån som kämpade med nåt tungt. "Mamma, du hade då orkat det där i alla fall! Du som är så stark!" Min hjärntvättning har alltså funkat! Jag är nämligen, genom egen utnämning, världens starkaste mamma!

För övrigt praktiserar jag konsten att praktisera långsamt. Det är inte precis nån skjuts på verksamheten just nu.

måndag 26 juli 2010

Det går neråt!

Vågade väga mej. Inte gjort det på ganska länge. Sist hade jag gått upp lite. Passerat 70 igen med några hekto. Vilket resulterade i att jag deppade och sen ignorerat vågen. Men nu, för att kolla så det inte blivit värre, så tvingade jag fram den igen. Och det stod 67,6!!! Wiiiiiiiieeee!!!
Det bästa är att jag tror jag hittat den rätta kosten, det rätta "receptet" så att säga. 
Vad det är?? Grädde, creme fraiche och smör. I allt. Och mycket! 
Till största del är denna kost gjord för att barnen ska lägga på sej lite. Att den har motsatt effekt på mej är ju ett plus! Och IBSen håller sej ganska bra. Nåt bakslag ibland, men för det mesta skapligt bra.
Äter på lika stor (liten?) tallrik som barnen, typ lite större assiett. 
Försöker tänka på att inte ta fööör mycket potatis, pasta eller ris.
Tror också att det är en stor hjälp att hålla blodsockret i schack. Mellis på för- och eftermiddagarna alltså.
Tänk va!? Är det möjligt att gå ner i vikt med gräddsås??
Motion? Ärligt? Obefintlig... Förutom mina byggprojekt då.
Godis? Sällan. Fikabröd likaså.
Men bilringen, förlåt välmåendevolangen, tycks stanna där den är - hängande över skärpet. Men nån gång så kanske....
Ååååå....jag känner mej sååå nöjd! Nu gäller det bara att hindra mej från att tycka att detta kräver en belöning.... ;)

Shoppar åt piraten

Han fyller ju år alldeles snart, lillebror. Egentligen på söndag, men vi ska ha kalas här hos mej på lördag. Hos exet (farmor?) på söndag. För då ska jag på auktion :)

I alla fall...piratskepp är ju inhandlat som stora presenten. Och jag blir överfull av idéer till kalaset. Pirat-tema kanske!!?? Ska beställa en sån tårta imorron i alla fall. Surfat runt och hittat en massa roligt att beställa hem. Om jag varit ute i god tid...vilket jag ju inte är... Men jag lyckades hitta lite i byns två leksaksbutiker. Servetter och ballonger i alla fall. Som extra presenter blir det en pirat-kroks-hand och en ögonlapp, en liten ficklampa och en leksaksmobil. De två sistnämna är ju inte av pirat-sort, men jag vet att han blir glad!
Stod länge och tittade på ett jaktgevär, med kikarsikte och allt. Det är ju det han verkligen önskar sej. Men...jag tvekar över det här med ännu mer vapen åt den redan hysteriskt fokuserade vapenentusiasten. Trodde han skulle tröttna, men inte... "Köp pistoler och gevär åt honom, då tröttnar han snart" var det nån nära släkting som sa. Funkade inte...vi har provat i ett år nu.
Numera klassar (dömmer?) han alla efter hur många pangor det finns. "Ska vi till moster? Hon har två pangor." Eller "Ska vi till han, han som bara har en panga." 
Blir alldeles trött... Hur lyckades vi med tillverkningen av detta genetiskt monster?? Tackar min lyckliga stjärna att storasyster finns. Dom leker så himla bra tillsammans och lekarna innehåller inte bara skjutvapen. Dom kompletterar varandra bra.
Tänk bara om jag hade haft två som han!!!!

söndag 25 juli 2010

Slödag

Kan ärligt säga att jag inte gjort nåt vettigt idag. Bara små måsten, som att diska och laga matdosa. Eller jo, jag har ju städar barnens rum! Snacka om att korttidsminnet sviker... :)

Dagens happening:
Hörde ett mullrande. Tittade ut. 4 stora hästar sprang som galna runt runt mellan gårdarna. Jag har bara väntat på det. Har misstänkt att strömmen i deras hage antingen inte är påslagen eller väldigt svag - dom har varit alldeles för orädda och hängt över tråden. 
Sprang fort som en gasell upp till grannen och skrämde ut herrn i huset. Han kom yrvaket ut ur ett rum i bara kalsonger och t-shirt :) Men sen blev det fart på honom!
Nu borde jag ut och trampa till min gräsmatta. Tunga hovar på blött gräs syns väldigt mycket kan jag lova.

Dagens oros-radering:
Storasysters fiskbensolycka har utretts av tandläkargrannarna. Benet har troligtvis bara pickat ett litet hål och inte fastnat. Dom sa vi skulle avvakta och att det inte var nån fara. Skönt!
Hon hade matvägrat till frukost och sagt att det inte gick att äta ens yougurt. Men krispiga godisar gick bra. Så det är nog inte så farligt :)

Röjer

Om vädret idag har jag ingen annan kommentar än: Höst?? Regn och iskallt är det i alla fall.
I brist på annat röjer jag i barnens rum. Städar bort. Kastar skräp. Möblerar om lite. Drömmer om ny inredning - bättre förvaring. Nästa helg är det auktion. Ska nog åka dit till veckan och reka lite. Kanske kan det finnas nåt jag kan använda.

lördag 24 juli 2010

"Små" saker... (del 3)

...kan göra mej väldigt orolig.
Som att storasyster troligtvis tuggat in ett fiskben i käken. Exet ringde och berättade. Imorgon ska dom besöka grannarna vid stugan, som är tandläkare båda två.
Vad blir det av det här då...suck... :(

Blev bjuden OCH bjöd till

Städat huset. Pedanters uppskattning av detta är väldigt överskattat... Men nu är det gjort i alla fall!
Sen drog jag till byn för att hämta det fynd jag gjorde på bakluckeloppiset igår, utan att ens vara där. Facebook är en ypperlig källa att annonsera på! Särskilt när man har uppmärksamma vänner! Tack igen, A! Nu kommer lillebror få sin önskan uppfylld till en bråkdel av priset för ett nytt! Snart fyller han år. Nästa söndag. 3år!


Stack in näsan hos pappa och kom precis lagom till maten! Perfekt! Särskilt när man blir bjuden! Sill och tôlla. Och det var faktiskt gott igen! Har sill-vägrat i nästan 10år, efter att jag och exet föråt oss på det. Sill varje helg minst en hel sommar, då för länge sen. Testade för första gången att ha messmör på också. Och det var riktigt gott. Ännu godare blev det när jag toppade med gräddfil. Mumma! Är proppmätt fortfarande...

Bjöd till lite och följde med ut bland folk en sväng. Det var cross-uppvisning vid bron. Vi har faktiskt en lokal förmåga som är i toppen av världseliten i Freestyle Snowmobile Cross. Men nu hoppade han "bara" med vanlig cross, han och ett gäng andra orädda killar.
Det bjöds också på vattenåkning med skoter. Och som sej bör var det två som sjönk, till publikens jubel :)

"Små" saker... (del 2)

...kan göra mej lugn.
Som vetskapen att bitmärkena och tuggan som är tagen ur suddgummit jag hittade under byrån, inte kommer från en råtta.

"Små" saker...

...kan göra mej galen!
Ringde extra till FK för flera veckor sen och frågade hur många FP-dagar jag hade att ta ut. Fick besked att det fanns så det skulle räcka. Var lugn. Men NU när jag begär dagar har jag plötsligt inga dagar??? Och inte går det att ringa heller! Jävla sommartider på kundtjänsten...

Vimmelbild

Min och storasysters gyrokopter-test hamnade bland DBVs vimmelbilder :)

Påminns

Påminns om sorgen. Den är inte borta. Ni kanske tror det. Ni som läser. Som "ser" hur jag ryar och går på om barnens otyg och påhitt. Som tar del av alla mina projekt. Min ibland kanske positiva anda.
Jag har haft fullt upp ett tag nu. Sysselsatt mej med en mängd saker. Inte tänkt lika mycket på det som hänt. Men det finns alltid där...
På kvällarna när jag flera gånger går in och tittar på storasyster som sover lugnt i sin säng. Ser hennes växande hår. Ser dom friskt, runda kinderna. Ser lillebror som snosar och andas lugnt, så oskyldigt avslappnad, med armarna och ben åt alla håll, utlämnad liksom, med hjärtat oskyddat. Mina barn. Som jag ibland bär till min säng för att få ha nära nära hela natten. Bara för att man aldrig vet...
Förra sommaren var livet ett annat. I juli genomgick hon operationen och sen var det strålning och tre veckors vistelse i Uppsala. Sånt tänker jag på, när barnen leker vilt ute på gården. När dom skrattar och bråkar, när vi myser och tjaffsar. Förra året vid den här tiden visste vi ingenting om vad som skulle ske.

Igår hälsade jag äntligen på min vän med sin leukemisjuka son. En snabb visit. Ett snabbt möte. För snabbt egentligen. Dom är nu äntligen hemkomna från Uppsala efter stamcellstransplantationen. Många provtagningar och koller återstår, men det går bra för honom. Det ser bra ut. Han var pigg och glad, med fjuniga ögonbryn. Värmer mitt hjärtat. Det SKA bli bra nu!

Idag hade jag ett långt samtal om en "annan sorts" sorg än min egen.  Fikade en stund med min bror och hans sambo hos pappa. Deras sorg är över en död son, som bara levde några timmar. Min sorg finns i skräcken över att mitt barn kan dö - även om inte faran är så överhängande längre.
Sorg kan inte jämföras. Den är personlig. Men vi fann likheter i bemötande. Där var våra upplevelser lika. Väldigt lika. I både besvikelse och förvåning över vilka som finns där när det ofattbara händer och vilka som finns kvar när det inte är en "nyhet". För de som inte upplever sorgen själv, är den en "nyhetshändelse", med ganska kort överlevnad. För den som upplever den själv, är överlevnaden längre. Mycket lång. Odödlig.
Deras sorg är ganska färsk, i jämförelse med min. Försökte dela med mej, samtidigt som jag ville lyssna. En färsk sorg behöver ventileras.

Blir så medveten om min egen sorg. Att den fortfarande finns där under ytan. Redo att bryta fram. Har fortfarande nära till tårar av sånt som berör mej. Och att jag inte blev faster igen, berör mej. Mycket...
Den här veckan blir min sorg också lite mer påtaglig. En hel veckas fest i byn. Många hemvändare. Många som man kanske hade velat träffa. Men jag drar mej bort. Känner att jag inte vill. Vill inte gå ut för att ha roligt, för att kanske bryta ihop på nån parkbänk. Det är värst när nån jag tycker om frågar om storasyster. Nån jag vet bryr sej. Då blir det sååå svårt. Ytliga kommentarer kan jag ta, för det mesta. Dom där vanliga frågorna: "Hur är det med henne? Ja, men va bra att hon är frisk nu då." Punkt. Punkt för dej ja! För mej är det inte ens ett kommatecken. Bara en oavslutad mening. Undrar om det någonsin kommer nån punkt
Frisk, ett så väldigt relativt ord för mej. I jämförelse med vadå?? Frisk. Just nu ja... Jo, hon är frisk nu. Just nu finns inget som tyder på någon tillbakaväxt. Men det är 3 månader emellan varje koll. Det är täta koller. Vem vet vad som sker... Nån punkt finns inte

fredag 23 juli 2010

"Smart" son

Om du inte vill (vågar) åka det som erbjuds (gyrokopter) är det ett bra knep att ta till surläppen, skrika lite och klora fast sej runt lämplig person samt deklarera att det ju inte är den där du vill/ska flyga i, utan det ska vara ett flygplan! Bara ett tips ifall du skulle komma i en liknande situation, menar jag.
Det blev alltså ingen flygtur för lillebror. Men det var det nog ingen som hade trott heller :)
Men jag och storasyster fick en provtur fram och tillbaka på landningsbanan. Bara för att hon skulle få känna hur det kändes, samt att ev locka lillebror att testa. Men den enkla gick han inte på! Hängde som en gammal, blöt handduk över axeln på exet och ville knappt titta på oss. Han grämer sej nog nu. För jag kan tänka mej att storasyster inte skräder orden om sin upplevelse :)
En liten test gjorde han dock. Provsatt både en trike och ett litet plan. Kanske slutar han nu tjata om en flygtur, när han ev insåg att han inte törs.

Vad gör man inte...

...för husfriden skull...?
Lillebror sov länge, till 9, men är trots det på uruselt humör. Inget är bra. Inget duger. Nu har han äntligen valt frukost. Sockerkaka. Ja ja...husfriden är viktigare än vilken sorts frukost det bjuds.
Dagens utmaning är spännande. Det är flygdag i byn. Och han vill åka helikopter. Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag tippar på att det blir ett illvrål och tårar när det väl kommer till kritan :)

torsdag 22 juli 2010

Gaaaaahhh!


Dagens panik!
Skulle bara springa in på mini-lilla-affären och köpa grädde. Då märkte jag att plånboken var borta! Gaaaahhh!!!! Rotade i båda väskorna. Min vanliga med oreda i och stora väskan med blöjor, tröjor och annat bra att ha. Ingen pluska! (Inte igår jag använde det ordet...) Vände upp och ner på väskorna. Tittade runt i bilen. Runt barnen. I skuffen. På taket. Var i h---ete!!!???? In på affären, rotade fram telefonnummer till senast besökta affär. Nej, dom hade inte sett nån plånbok. Tankarna panikflög. Jag som nyss hämtat ut en bunt pengar! Alla plastkort! Faaaaaan!!!!
Gav upp...var påväg hem för att ringa banken. DÅ ser jag nåt skymta under sätet! Där låg den! Den jäveln...
Senilsnöre bör kanske vara nästa på inköpslistan...eller ännu bättre: en riktigt stooor plånbok. En ny. Som inte är trasig och tappar ur alla kort. Japp! Så får det bli!

Mer av dagen

Fick besök av yngsta brorsan med sambo och hund. Och vattenskotern. En riktig höjdare!
Barnen tyckte den var toppen! Ända tills brorsan startade den...då fick en viss blondin ett panikartat uttryck i ögonen 
och sprang för allt han var värd! =)


Jo...jag var ju bara tvungen att prova om formen höll. Typ... =)

Att blir glad över

Dagens fynd på lokala loppis gallerian blev dessa tre saker.
I'm a sucker for fina plåtbrickor! 
Stjärnig bakform och ett sååå kitchigt glasögonfodral till mina blingiga läsglasögon! =)



Å så har jag plockat fram vackraste, coolaste skorna! Gör vem som helst glad (eller rålös!) =)

onsdag 21 juli 2010

Ser ut att bli en sen kväll

Kvart över 7 och inte en tendens mot läggdags. Rutinerna (mina) faller och hur blir det då?? Jag bara orkar inte tjata just nu. Ögonen är torra som fnöske. Trött. Undrar om man kan tänka barnen isäng?? *tänk tänk tänk*

Em spenderades vid karusellerna tillsammans med morfar, sambo, syster och systerdotter. Förundras fortfarande över att min så käcka syster, som viftade bort all min oro efter att storasyster föddes, är värsta curlande hönsmamman med sin dotter! Mitt barn och andras ungar, liksom... :) Så nu får jag vifta bort hönseriet och vara tuffa moster! Och det kan ni va säker på att jag gör också! :)

Dagens AJ!!!
Barfota är mitt motto när det är sommar och lortiga fötter är ett friskhetstecken!
MEN en gräsmatta full med klöver beträdes dock med försiktighet. Har jag märkt.
Klöver lockar till sej en mängd honungssuktande flygfän. Exempelvis bin. Många bin.
Lever för det mesta i harmoni med bin och humlor. Dom gör ingen fluga förnär. Trodde jag ja...idag var jag inte fluga. Typ. Men jag har stor förståelse. Får man en stor fot rakt över ryggen måste man ju protestera. Det hade då jag gjort. Protesten resulterade i ett illvrål (från min sida) och ett höjdhopp på världsrekordnivå (Mamma vad gööör du???) Sen började lilltån pulsera som i en Kalle Anka-tidning. Viss svullnad uppstod också. Och ont! Jätteont! Smetade på nån salva från Apoteket och inbillade mej att det hjälpte. Men det var allt ett stick som hette duga. Hände typ mitt på dagen och jag känner fortfarande av det. Så nu är det definitivt klart: Ska aldrig bli biodlare! :)

Än så länge...

...en skaplig dag. Inga större utsvävningar av barnen. Och jag har hunnit målat en omgång också. Dagens miss är att ännu ett par av mina byxor nu får sälla sej till målarkläderna. Undrar när jag ska lära mej att det inte finns nåt som heter: "Jag ska ju bara, det går säkert bra." Målarfärg har en tendens att kladda av sej där man minst anar... Turligen nog är byxorna svarta, så lite tusch fixar nog att dom går att använda, i alla fall här hemma :)

tisdag 20 juli 2010

Testning klar?

Om dagen som idag varit...vad ska man säga...
Storasyster har varit dagens orosmoln. Klättrat på hyllorna i affären, gjort grimaser åt mej och sparkat efter mej. Behöver jag berätta om min reaktion...
Envis är hon också. Förvisningen in i sängen fick inte avbrytas när jag ville, utan när HON ville. Ännu en kamp jag förlorade alltså. 5-årstrots eller??
Lillebror har haft en bättre dag. Ätit som en häst. Inga större protester.
Nu hoppas jag morgondagen blir mycket bättre. Nu har båda testat mej. Nu borde dom återigen förstå och minnas vem det är som är diktatorn i huset. Tills nästa gång dom kommer hit...

Börjar också se slutet på målningen. Nästan klar. Imorron em borde allt vara klart för lackning. Borde...sen kan ju mycket hända. Beror som sagt på barnens dagsform. Om dom låter mej vara ute i garaget.

Ikväll är i alla fall andra gången storasyster gått till sängs utan blöja! Det är allt på tiden! Nu har hon ju haft orsak att inte sluta. 750ml sondmat under natten kan ju få vem som helst att göra på sej. Nu är ju det ett minne blott, men jag tror att hon varit orolig att sluta pga av detta. Natten som var gick det bra i alla fall. Och hon vaknade själv på morgonen och gick på toa. Sen trodde hon tydligen det var dags för uppstigning, för jag vaknade strax efter 5 av att dom lekte. Men se den gubben gick inte! "I säng med er! Det är mitt i natten!" Och den gubben fungerade! Dom somnade om till 7.45 :)

måndag 19 juli 2010

Summering

Lillebror började dagen i 120 och ökade hela dagen...
Kan inte fatta hur han orkar!? Dessutom orkade han matvägra. Hade själv beställt pölsa "fö då få ja tora muskle å kan åka rääse-båt". När maten serverades var det högljudda protester och skrik om att han skulle ha pannkaka. Till slut gav jag upp och lyfte herrn till sängen, där han somnade i 1½timme. Tror ni han var hungrig sen då? Nej. Mutade/hotade i honom en kall grillkorv.
Sen drog vi till byn, med sikte på karusellerna. Tog med oss morfar och sambo (plånbok alltså, min egen dammar eftersom jag ligger i ofas med utbetalningar från FK...). 
Barnen åkte så lillebror blev åksjuk till slut. Inget kräkande, men han kunde knappt fika efteråt.


Storasyster har också gjort sitt bästa för att göra dagen odräglig. Ingen ängel precis... Gjort sånt hon vet att hon inte får. Tror hon hann med nästan allt. Och sen med ledsna, oskyldiga ögon nickat och hållit med om att hon ju vet att hon inte får. Grrrr...
Tänk att en hel dags kaos kan låta så obetydlig i skrift. Ni skulle ha varit här...

PS. Förresten var dagens härligaste att se att storasysters hår blivit så långt att det fladdrade lite i vinddraget

För övrigt... (del2)

...konstaterar jag idag att barnens "bra-dag" igår, endast var en energisamlar-dag...

söndag 18 juli 2010

För övrigt...

...har jag världens bästa barn. Dom har roat sej själva till största delen idag. Jag? Jag har stått i garaget och målat dom käpphästar jag planerat redan skulle ha varit klara. Suck... Dom är inte klara än. Inte imorron heller...
Fyllde upp poolen så dom skulle ha nåt att göra som jag vet roar en lång stund. Tog mej också tid att göra metspön åt dom. Rundstav med snöre ock klädnypa. Det tillsammans med en stor båt sjösatt i poolen, innehållande alla daggmaskar dom samlat, har varit dagens happening. Tur att det inte behövs så mycket. (Daggmaskarna är nu i drunknat tillstånd...)
Men samvetet gnager...för visst ska man väl ägna sej åt barnen på deras semester...

Mitt på dagen tog vi i alla fall en tur och kollade in början på byns stora årliga happening, Dansbandsveckan. Det var invigning idag. Och 25-årsjubileum. Jisses...jag var där på premiären...för 25 år sedan...är det möjligt??
Hann också med en fika hos pappa. Dom hade en hund på besök. Barnen blev alldeles tokiga. Som att dom aldrig sett ett hund förut!? Ibland undrar jag om vår hund är så "vanlig" att hon liksom inte räknas som hund för dom??

Oumbärligt


 Aluminiumkastrull - av gammal typ. Införskaffas i mammas eller nån äldre släktings köksskåp. Även på loppis eller auktion. En nödvändighet om man gör mycket stuvade makaroner. Bränner aldrig fast! (Och dom är bara "giftiga" om man använder dom till sura saker som till exempel saft, juice, soppor och såser av rabarber, bär, frukt, tomater och surkål.)

 
Tupplur - lillebrors. Utan i alla fall en 10min till en kvarts vila mitt på dagen blir det inte bra. Vare sej för honom eller mej.

 
Persillado - märke Kryddhuset, från ÖB (inga tillsatser!). En allroundkrydda som är gott till det mesta; mos, korvstroganoff, köttfärssås m.m. m.m. Finns från andra märken också, men den här är garanterat godast!

lördag 17 juli 2010

Förresten...

...så ska jag aldrig ha en kanin. Mark my word!
Ända sen nya grannarna flyttat hit har det varit ett fasligt tjat om en kanin. Dom har en hel drös i en stor inhägnad.
I morse var det första jag såg en stor kanin som skuttade förbi utanför vårt hus. Den hade sällskap av en nyfiken (och kanske förvånad) skata som spankulerade efter den och kikade vart den tog vägen under brädhögar och bilar. Ganska underhållande att titta på. Samtidigit som jag tänkte: "Nope! Jag tänker aldrig bli en kaninjagande ägare!"
Barnen tyckte ju såklart det var toppen. Sprang runt och försökte fånga den. Tillsammans med förtvivlade ägare som fångade in kanin på kanin.
Storasyster kröp till slut in under en brädhög och skrämde fram den, så att den skuttade hem igen och kunde bli fångad.
Krigsskador: En mängd blåsor av brännässlor. Men ingen gråt! Spänningen var för stor för tårar :)

Båtar

Dagens aktivitet här i lilla byn var veteranbåtstävling. Små, högljudda båtar som förarna låg i. En syn kan jag lova. Även förarna var av veteran-typ. Vi har alltså varit på gubb-dagis :)
Lillebror var alldeles lyrisk. Skrek som besatt när båtarna fräste förbi. Vi hade bästa läktarplats vid bryggan hos en av mina kusiner. Båtarna passerade bara några meter från där vi stod.


Tur med vädret hade vi också. Det utlovade regnet kom inte förrän vi precis hade kommit hem!

fredag 16 juli 2010

By-kunskap - en nostalgiresa

Om man är i "mogen ålder" vet man:
Vilken av de två OKQ8-mackarna som är OK och vilken som är Q8. 
Man vet också vilken mack som är Gulf. 
Och vilken som är Koppis (Koppartrans)
Och Texaco.
Man vet var gamla polisstationen ligger.
Man vet vem Dagny på Druvan är.
Och att bredvid Druvan ligger Renens (där morfar var kock!)
Man vet att det inte heter Sibylla-kiosken och man har köpt korv av Niss-Gösta.
Vid Telekiosken har man köpt smågodis av Elsa.
Som jag tidigare nämnt, vet man var gamla järnaffären ligger.
Man vet vilken dagligvaruaffär som är EPA
Man har handlat leksaker på...attans! Vad hette butiken nu då?? Hjälp mej! Iredahls?
Och självklart har man kollat in killar, sittandes på papegojpinnen. 
Troligtvis har man också suttit i nån bil på Glo-torget. Där man tittade på bilarna som åkte runt, runt. Inner- eller yttervarv. Då när det inte fanns någon enkelriktad gata och inte heller nån gågata.

Visst blir man lite nostalgisk? 
Härliga tider, strålande tider. Tänk va, när man köpte smågodis av Dagny och stod och pekade. "En sån, två sånna, en sån...hur mycket är jag uppe i nu?" En hel påse fick man ihop för en femma. En gul pappersfemma.
Så skulle det va nu också! Då kanske man inte mackade i sej så mycket! :)

Kommer ni ihåg nåt mer?

torsdag 15 juli 2010

Fattar inte...

...att det ska vara så seeeegt! Sånt som är kul känns just nu som en belastning...
Hade behövt ligga och läsa bok i en vecka. Alldeles själv. Inte göra nåt. Inte känna några måsten. Just nu är det nästan svårt att andas emellanåt. Allt damp plötsligt hårt ner på mina axlar. Överväldigar. Tynger. Bläää...........

onsdag 14 juli 2010

Minns

Ser på TV. "Livet på BB"
Vilka minnen man får av ett sånt program...
Storasyster kom ut, som skjuten ur en kanon. Bra att det gick fort alltihop. Men ingen bra upplevelse överlag. Inget stöd, ingen förståelse, ingen hjälp. Så är min upplevelse av det hela. Och tillråga på allt sprack jag så mycket det nog är möjligt.
Dom visade just ett kejsarsnitt. Så kom lillebror ut. På TVn skrek inte barnet direkt. "Det är vanligt att dom inte skriker direkt efter ett snitt" säger dom i programmet. Lillebror skrek direkt. Och det har han fortsatt med... Undrar om han varit mer tyst nu, om han inte skrikit direkt då? Önsketänkande...
Träffade barnen idag en liten sväng innan dom åkte till stugan med farmor och farfar. Godingarna...saknar dom...

Äntligen en ny!

Häromdagen fick jag ett infall och ramlade in på tele-butiken, den på hörnet, gamla Järnaffär'n, ni vet. Är man nog gammal vet man att det var Järnaffär där förut. Är man ung vet man det inte. Om jag är gammal eller ung? You do the math...
För en gångs skull var det inte en kotte där inne. Brukar alltid vara kö. Och som ett extra plus hade dom en väl fungerande AC. Hade kunnat bosätta mej där. Svalt och skönt.
Tittade alltså efter en ny mobil. Min SonyEricsson är nästan precis 2år gammal. En stöt och fukttålig variant. Var tvungen införskaffa en sådan då en viss blond dvärg dregglade kortslutning i min förra. Nuförtiden dregglar han inte så mycket. Bara över pangor.
"Vad vill du ha för typ av mobil?"
"Ööööhh..."
En snabb visning av flera olika följde. Praktiska, fyllda med teknik, fula, stora, små. Jag som ju självklart vill ha en fin mobil, en coool variant, tittade smått hysteriskt på alla alternativ. Hjälp! Och visst är det helt otroligt att en liten sak som en mobil kan kosta så sjukt mycket! Mer än en dator!
Till slut enades vi (eller...jag kapitulerade helt enkelt för okunskapen) och det blev en Samsung med pekskärm. "Det är fint att peka" som dom säger i reklamen. Välkommen in i teknikens värld! Vet väl inte om den är så coool, men den har röda strimmor på baksidan i alla fall. Alltid nåt... :)
Väl hemma skulle jag ladda den för att rktigt få se vad jag köpt. I med sladden. Väntade en stund. Tryckte på ON-knappen. Inget hände!? Va faa-an?? Ur med sladden, i med sladden. Inget. Nada. Tog mej tid att andas lite. Funderade helt enkelt på vad jag höll på med. Då slog det mej! Ska man ladda nåt är det en fördel om man sätter i batteriet först...
Idag skulle jag visa underverket för min "privata chef" på praktikplatsen, schäfern. Hon tog tag i den. Då dog den!!?? Trampade iväg till Järnaffär'n igen. Smått förbannad, halvhysterisk, små (!?)svärande. "Hjälp!" Inget riktigt fel, som tur var. Datorn i en mobil kan tydligen bli "överväldigad" när man börjar använda den för första gången (?). Ur med batteriet och i med det igen, sen funkade den. Även när "schäfern" ännu en gång tog tag i den.

Underverket heter alltså Samsung Jét. Get på svenska. "Gitt" på mål. Och en sån sägs det att jag är... Don efter person!


tisdag 13 juli 2010

Mer oväder och boktips

Efter en kvav, svettig, tropiskt fuktig dag small det igen. Alldeles lagom till att jag kom hem för dagen.
Regnet vräkte ner. Det dånade så hårt mot taket att jag inte ens hörde åskan. Och trots att det på bilderna verkar vara kväll, är det bara eftermiddag. Det blev alldeles mörkt!

Regn...

...regn...

...regn mot redan genomsur backe

...regn utanför mitt fönster.
Jösses hur mycket vatten det kan ramla ner från ovan!

Har nyss vaknat efter att ha tuppat av i soffan med boken på magen. Oväder för ju med sej att man måste ägna sej åt annat än datorn. På mammas rekommendationer läser jag nu första delen av tre om Djingis Khan. Riktigt bra faktiskt. Rekommenderas!


Till och med JAG...

...blev väckt av ovädret inatt! Vaknade av att regnet vräkte ner. Det dånade i hela huset. Sen började det dundra och blixtra så det lyste in genom rullgardinerna! Det var allt tur att jag vaknade, för jag hade glömt dragit ur modemet!

måndag 12 juli 2010

Have a heart!

Nu är det allt dags att fylla på med hjärtan! Tycker ni inte!?
På den lokala stora gallerian/loppiset finns dessa till försäljning.
Jag kan även skicka med Posten om så önskas.
Mailadress: gofis@hotmail.com

Stort änglahjärta 35kr och ett lite mindre vitt hjärta 17kr.

Grattis-hjärta
Ett litet hjärta att dekorera dina fina paket med.
Finns i två varianter; med snöre eller med dubbelhäftande tejp.
Pris: 12kr


Välkommen-hjärta
Ett hjärta att exempelvis placera i en kruka på trappen. 
Hjärtat sitter självklart redan monterad på en ståltråd, bara att peta ner i lämplig kruka! :)
Pris 25kr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails