måndag 8 november 2010

Uppsala-dagen

Kom hem klockan 8. Blev precis så lång dag som jag befarat. Men allt har gått bra i alla fall. Lillebror har varit lyrisk hela dagen. I varierande styrka. Ibland ohållbart. Men för det mesta ganska lagom. Han har fått sett allt det han sett fram emot - akvariet på avdelningen och svanen Alexander. (Och mycket mer.) Precis när vi åkte förbi åt Alexander nåt på botten av dammen, så det enda vi såg var en vit klump i vattnet. Men lillebror var nöjd! "Mamma, mamma! Jag ser Alexanders rumpa!" =)

Hade tänkt ta kort när det var dags för lungröntgen. Ett efter-kort typ. Har ett när hon står där, blek, spinkig och skallig. Så nu ville jag ha ett med frisk unge på också. Men se det gick inte! Denna gång var det tydligen förbjudet att ta kort!? Men vi snikade till oss ett kort alldeles innan ultraljudet i alla fall!






Och såklart inne på Bonken (dag-mottagningen). Lillebror njöt i fulla drag uppe i klätterträdet!


Nu återstår väntan på provresultaten. Tar väl en vecka eller så. Lika jobbigt varje gång... Ultraljudsläkaren sa i alla fall att hon tyckte det såg bra ut. Så vi får väl hoppas på det.
Träffade en familj med en liten 2-årig flicka. Hon hade opererat bort binjuren och var där för 14 dagars strålning. Hade exakt lika ärr på magen som storasyster. Och även lika lång strålning. Föräldrarna blev glada när dom fick se hur fint storasysters ärr ser ut, nu lite mer än ett år efter operationen. Skönt att få "ge nåt" till nån annan i nöd - om så bara vetskapen om att det troligtvis inte kommer synas så förfärligt mycket.

På vägen hem hade nåt flygplan roat sej med rundåkning. Såg ut som en pratbubbla. Undras vad han ville säga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails