onsdag 7 juli 2010

Dagens bästa!

Höll ju nästan på att glömma! Dagens bästa kommentar som fick mamma-hjärtat att svälla!
När vi var på fäboden, blev storasyster tilltalad av en tant. Tanten trodde att hon var en pojke. Men då, för första gången vad jag vet, sa hon med stadig röst: "Jag är faktiskt en flicka!"

Precis som vi pratat om, var det tanten som blev nervös och svamlig och försökte prata bort sej!
Vi har pratat om detta många gånger. Hon blir lite ledsen när folk tror att hon är pojke. Har sagt åt henne att inte bli det, att inte skämmas, som jag ser att hon gör. Det är dom andra som ska skämmas! Sagt till henne att tala om! Både att hon är flicka och att hon faktiskt varit jättesjuk och att det är därför hon har kort hår. Och nu äntligen togs första steget. Hon vågade! Och hon blev så stolt över sej själv!
Nu ikväll pratade vi också om att det är lite fjantigt att folk ska tro att det bara är pojkar som har/kan ha kort hår. Jättefjantigt faktiskt!

2 kommentarer:

 1. Åhh. bra av henne. Min dotter blir oxå jätte ledsen när nån säger så till henne. Vi tränar oxå på att hon själv ska förklara vad som hänt:=)
  Vissa har pratat med henne som pojlke fast hon har klänning och örhängen?? Så fjantigt. Bra att din dotter stod på sig. stor kram/ lea

  SvaraRadera
 2. Det är att öva och öva, pusha till att inte skämmas! Snart kommer hon på det! Och då kan hon spänna ögonen i dem och få dom att skämmas!

  Men hatten av för dom som trott hon varit en pojke trots flickig utstyrsel! Man får väl se det från det hållet, att fler och fler kanske tycker det är okej för pojkar att klä upp sej hur dom vill! :)
  Stor kram tebax!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails