lördag 5 juni 2010

Metare

Dagen började (som vanligt) med ett tjat om att åka till båthamnen å kolla på båtarna. Gav med mej tillslut (efter några hinkar kaffe) och åkte dit.
Väl där upptäckte vi att det var met-tävling för barn och vi blev inbjudna att vara med. Tänkte väl både en och två gånger "Hur ska detta gå?" Jag är ju inte precis känd som fiskare... Kan inte hålla i varken fisk eller maggot. Hua!!! En av arrangörerna var snäll och hjälpte till. Hon tog hand om storasyster, så jag kunde hjälpa lillebror.
Det blev rena terapi-upplevelsen! Kan nu faktiskt både agna med maggot och bryta huvudet av småfiskar!
Barnen fick mycket napp och var överlyckliga. Det blev ett par härliga timmar i solen vid hamnen. Och dom vann varsin klass! Mest kanske för att det inte var några andra med...men vad gör det!? Dom fick pris (metspön), medalj, t-shirt och kepa.
Lillebror hade inte lika bra tålamod med metningen. Och spöt var väl lite för tungt. Men vi hjälptes åt. Han tycker dock som sin mamma: maggot och fisk ska man inte peta på. "Uscha så äcklit!!!" var hans kommentar varenda gång vi fick fisk eller skulle agna om.
Fiskarna gav dom sen bort till granntantens katt :)

Storfiskaren, med en av de säkert 15 fiskar hon lyckades dra upp. Tror hon fick ihop över 400gram
Lillebrors fångst stannade på ca 160gram

Vi har varit ute precis hela dagen. Barnen avslutade dagen med att springa nakenfisar runt hela gården. Hällde vatten i rutchkanan och åkte så rumporna blev fulla med jord och gräs. Jubel!
Sen blev det ett tramp i brännässlorna och fröjden avslutades. Hade såklart inget kylande hemma, men googlade och fann att groblad skulle hjälpa. Och det gjorde det!
Nu sussar dom sött i sina sängar och jag känner att det blir en tidig kväll för mej med...gäsp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails