måndag 3 januari 2011

Vårdbidrag för cancerbarn

Märker att alla tydligen inte får samma information. Vi fick denna information av kuratorn i Uppsala första veckan storasyster var inlagd. Tydligen är det inte så på alla ställen. Så nu informerar jag!

Om man har ett svårt sjukt barn som kommer behöva vård mer än 6 månader kan man ansöka om vårdbidrag hos Försäkringskassan.
Vårdbidraget är ett bidrag som täcker den tid som är utöver "vanlig arbetstid". Barnets vårdbehov slutar ju inte efter kl 16 på dagarna.
Man kan även söka om merkostnad som blir en peng utöver beviljat vårdbidragsbelopp. Merkostnad kan vara t.ex. önskemat (nåt vårt kylskåp var fyllt av ifall hon skulle vilja ha, vilket hände sällan...men man ville ju vara beredd, vilket ledde till mycket kastad mat = merkostnad).

Bidraget beviljas tidigast från den månad du lämnar in ansökan.
Har du ditt barn försäkrat och får vårdbidraget beviljat från försäkringskassan, får du samma summa från försäkringen. I alla fall var det så för oss, som har Länsförsäkringar. Kolla upp!

Läs mer HÄR och skriv ut blankett för att söka. Handläggningstiden är tyvärr lång...men pengarna är till stor hjälp när/om dom beviljas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails