måndag 30 januari 2012

Dagens resultat

Alla cancerprover får vi reda på svaren senare, som vanligt.
Men ett prov fick vi svar på direkt. Tillväxten.
Hormonproven visar på helskruttiga värden.
Så det vi trodde skulle vara ett samtal om vad som kanske ska göras, blev ett samtal om hur vi ska göra. För nu startar tillväxtbehandlingen.
Spruta varje dag. Återkoll om tre månader. Första testperioden blir 1 år. Läkaren trodde att det kommer bli fortsättning. I alla fall till puberteten. Troligtvis tills hon blir vuxen. Kanske hela livet.
Så det var det med det.

För min del känns det bra. Enda oron är hur det ska gå med sprutan varje kväll. Men storasyster är ganska laddad. Vi pushar med vetskapen om att hon nu kanske kommer växa ikapp en av bästa skolkompisarna, en tjej som är jättelång! De ser ut som fyrtornet och släpvagnen när de kommer gående tillsammans :)

De kommer ha full koll. För ingen vet ju hur hon kommer växa. Kommer ryggen, som strålats, växa på samma sätt som övriga kroppen? Om inte, avbrys behandlingen. Hon ska ju inte se ut som en köttbulle på långa tandpetarben! Och de avbryter också om det efter ett år inte gett önskad effekt.

Vi har fått "sprutmaskin" och instruktion om hur den funkar. Allt var väldigt barnvänligt och pedagogiskt. Med utbytbara, roligt mönstrade skal för maskinen, en gosedjursdrake som kompis och lite annat kul i en påse.
Exet har beställt hem hormonerna på Kronans. Kommer kanske imorgon. Pris: 109tusen kronor! Jisses! Som han sa: "Vi vet då vart våra skattepengar går i alla fall..." Tur hade vi också, att vi hade frikort fram till i maj. Så denna första vända kostade gratis.

Dagens utdelning var i alla fall god; jordgubbssemla från ICA Maxi.

4 kommentarer:

  1. Va skönt att höra! De där sprutorna kommer att gå bra, de lovar jag!
    Skönt att veta vart mina skattepengar går!♥

    Kram K

    SvaraRadera
  2. Gillar att mina skattepengar går dit också! Bra jobbat av sjukvården!

    SvaraRadera
  3. Du är ju helt fantastisk, är du så lugn å cool som du verkar? Du har precis fått veta att ni ska ta sprutor varje dag på ert barn och du finner dig i det, för du vet att det finns något värre... Antar att det är därför... Jag beundrar dig och du visar åter igen vilken stark mamma du är! Önskar att jag vore mer som dig!! ❤

    SvaraRadera
  4. Förresten ska aldrig mer klaga på att de drar så mycke skatt!! Värt varenda krona!!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails