tisdag 21 december 2010

Tröstäter lussebullar och begrundar dagen

Har varit en jobbig dag... Idag är det storasyster som "löper amok"... Å ingen kladdkaka finns det att skylla på...
Klockan är nu halv 9. Ringde jultomten redan vid 3-tiden och bad honom hämta tillbaka julklapparna inatt. Vid halv 8 hade jag även avbokat julaftonsfirandet. Höga skrik och löften om bättring har kantat dagen. Löften som tydligen har cirka en kvarts hållbarhet. Blir så trött...
Imorron ska vi träna hela dagen på vem det är som bestämmer och vilka regler som gäller. Blir säkert en prövning... Just nu -30, så morgondagen kommer väl spenderas inomhus. Hela dagen.

Lillebror var på jullunch på dagis idag. Storasyster kom på att hon inte ville. Så där rök min planering. Man får inte hälften gjort om man ska lyfta en unge i och ur bilen hela tiden...men det är väl ingen nyhet direkt...

Tandläkarbesöket gick bra.
Storasyster gick för första gången med på att få tänderna putsade och flourlackade! Som tur var finns nu ett flourlack med melonsmak också! Hon bara haaatar banansmak efter all antibiotika hon tagit när hon var sjuk.
Lillebrors svartbruna hål var inget att oroa sej för. (Självklart inte bra och vi måste hålla ögonen på hålen.) När karies blir svart har det avstannat. Tydligen. Trodde det var tvärt om! Det är bara att fortsätta gnida på och återkomma om han skulle börja få ont.
Återbesök blir inte förrän om ett halvår, så då måste vi väl tro på det då. Även om det ser ut som blä...

Mellan utbrotten har vi pysslat. Smällkarameller. Faktiskt på precis samma dag som förra året.
Då såg det ut så här:
 
Idag


Lillebror avböjde fotografering högljutt... Men han klippte och klippte med stor koncentration. Ungefär som denna stilstudie från förra året =)

4 kommentarer:

  1. man kanske kan få en karamell o hänga i granen?

    SvaraRadera
  2. Kanske det, om jag visste vem som frågade...?

    SvaraRadera
  3. du borde begripa vem som är oduglig på moderniteter, är glad att jag får in en kommentar!

    SvaraRadera
  4. Vilket hår Storasyster har fått! Underbart!
    Kram på er!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails