måndag 13 december 2010

Luciafirande och kissprov

 Om man åker på luciafirande utan kamera, med bara mobilkamera, blir bilderna inte så jättebra...
Dessutom tycks inte mobilen kunna ignorera alla blixtrande blixtar och fotoprogrammet kan inte fixa gul-lysande ögon...
Så det är väl bara att hålla tillgodo med det som blev.
Storasyster sjungandes för fullt och lillebror i knät på en fröken. Jätteduktiga att sjunga! Stolt mamma!

Det första fröknarna sa när vi kom till dagis var att storasyster sprungit på toa och försökt kissa nästan en gång i halvtimmen hela dagen. Såg på exet att han tänkte samma som jag: "Blåskatarr med en njure! Hur blir det? Eller är det nåt annat..."
Ringde sjukstugan och fick komma dit och lämna kissprov. Det visade inget. Inte en tillstymmelse till nåt. Doktorn förstod vår oro i alla fall. Det var den unge barnläkaren och han hade till och med läst journalen och sett sjukdomshistorian innan han kom in och pratade. Han tyckte i alla fall att urinet kunde skickas iväg på odling, utifall att... När vi åkt därifrån ringde lab upp och sa att han ville att morgonurin skulle skickas istället, för att vara säker på att få med ev bakterier, så det känns då bra i alla fall. Dom tar vår oro på allvar även om det säkert inte är nåt. Och blåskatarr med en njure var ingen fara att ha, försäkrade han. Och det förstår ju jag också...om jag tillåter mej resonera opåverkad av onödig oro.
Säkert inte sista gången dom kommer få ta prover på storasyster i "onödan"...men det får dom stå ut med!

2 kommentarer:

  1. Förstår din oro och jag VET med all säkerhet att vi också kommer att vara flitiga besökare på VC så småningom. Fina bilder även med "glasögon" Kram

    SvaraRadera
  2. En sån doktor gillar jag att läsa om! Bravo! Hör av dig sen om testresultaten.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails