fredag 10 september 2010

Sjukhusclownerna

Läser på Camillas blogg om sjukhusclownerna. Tårarna började rinna trots att hennes inlägg inte är ledsamt.
Minnen strömmar över mej...
Om ni bara visste vilken glädje det var att se sitt barn skratta åt clownerna. Skratta mitt i allt elände och all smärta. Skratta så hon kiknade.
Ibland blev hon blyg och gömde sej när dom kom. Men ville ändå se vad som skulle hända. Såpbubblor, trolleri eller annat tok? Ett roligt ballongdjur?

Clownjouren besöker barn i Uppsala, Falun och Gävle. Verksamheten drivs med hjälp av sponsorer.
På deras hemsida kan man läsa:

"Clownjouren är en grupp bestående av professionella clowner med stor erfarenhet av att möta en publik på alla typer av scener. Vi jobbar med inspiration från de gamla mästarna: Charlie Chaplin, Buster Keaton, Marx Brothers och Laurel & Hardy. Vi improviserar alla möten med barnen på sjukhuset och arbetar främst med den gamla konstformen slap stick.
Vi sjunger eller leker aldrig med barnen! Det finns andra på sjukhuset som är utbildade för det!
Vi som professionella clowner ser som vår främsta uppgift att göra clowneri och genom det få publiken att skratta, precis som vi gör när vi möter en frisk publik. Den stora skillnaden är att i mötet med barn o familj i kris måste vi vara mer försiktiga och sensibla i våra improvisationer! Därför måste alla som jobbar med oss förutom att vara duktiga clowner även vara mästare på kroppsspråket!.........Skrattet är den närmaste vägen mellan människor!"

Det finns också andra clown-verksamheter runt om i landet.
Dom är guld värda! Hoppas dom vet det.

Hittade inget foto på själva clownerna bland alla kort vi tagit. 
Bara ett foto på det dom brukar lämna kvar - ett vykort och clownmedicinen :)

UPDATE: Mailade de sponsorer som angavs på clownernas hemsida och tackade för deras stöd. Det är liksom det minsta jag kan göra. Hoppas det kan vara en liten knuff i riktning mot fortsatt sponsrande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails