tisdag 26 juni 2012

Spännande nästan jämt...

Exet ringer och säger att tillväxthormonet börjar gå ut i datum.
"Sprutmaskinen" hade protesterat när han bytte ampull.
När vi kollar kartongerna står det lika på alla - bäst före juli 2012.
När hormonet hämtades på apoteket i februari fick vi ut ett helt års förbrukning direkt. Vi tyckte det var lite konstigt, men tänkte det var så det skulle vara.
Han har i alla fall ringt barnsjukhuset för att fråga vad som ska göras.

Ringer läkemedelsföretaget som tycker det är konstigt att vi fått hämta ut så mycket i en smäll. De säger att det alltid är upp till apoteket att kontrollera datum på medicin. Ja, det kan man ju tycka...
Vi kan lugnt använda hormonet juli ut. Men vi måste sen få ett nytt recept. Och apoteket måste kontaktas. Frågan där blir väl hur de tänkte?

Jag undrar hur detta nu blir vad gäller kostnaden? I februari betalade vi upp till högkostnadsskyddet på apoteket. 1800kr. För nåt som nu alltså snart är gammalt.
Blir spännande att se om vi nu måste betala igen...?

6 kommentarer:

  1. Men åhhh va drygt... Typiskt klumpapotek... Dom kan då fasen inget:-((
    Kraaam K

    SvaraRadera
  2. Om högkostnadsperioden på 1 år gått ut måste ni nog tyvärr betala igen. Men i så fall tycker jag ni ska klaga. Det var ju de som lämnade ut för 1 år trots att de inte håller så länge. Men kanske hade det blivt 1800 även om ni bara hämtat ut till juli? Eller vad kostar medicinen? Håller tummarna för att ni är i samma högkostnadsperiod så ni slipper betala! Kram!

    SvaraRadera
  3. Stina: ca 160tusen för ett års förbrukning... Högkostnadsperioden gick ut i maj.
    Så fortsättning följer... :)

    SvaraRadera
  4. De låter verkligen spännande. Hoppas det löser sig bra för er!! Konstigt att ni fick hämta ut allt direkt. Här får vi 3 ampuller i taget. Apoteket måste ju ha lite koll tycker man både vad gäller mängd som ska hämtas ut och datum.
    Som sgat hoppas det löser sig. Kram

    SvaraRadera
  5. Dom kommer få det hett om öronen. Tillväxthormon är narkotikaklassat och FÅR INTE lämnas ut för mer än 3 månader. Har blivit uppringd av läkemedelsföretaget som skulle "ta tag i det" och reda ut allt.

    SvaraRadera
  6. Hundrasextiotusen?! Vilka klumpfötter!
    Kram på dig!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails