torsdag 24 december 2009

Lika tjock som tomten...

Ja, julafton har sina positiva och negativa sidor...den mest negativa är väl att man efter all mat ser ut som jultomten runt magen :)

Dagen började med öppning av alla paket under jul-enen. Riv, slit och glada tillrop.
Tomten hade gett barnen varsitt stort flygplan. Jättekul tyckte dom! Ända tills lillebror kom på att det var nåt som inte stämde! "Mäh! Flyge inte!? AMMA!!! De flyge inte!!!???" Ja, vad säger man...
Sen blev han skitsur när storasyster försökte ta kort på honom. Slog ut med näven, kameran i golvet. Å nu funkar den inte. Kan inte öppna objektivet. Efter ett snabbt besök på Expert för priskoll för lagning kan jag bara konstatera att jag nu måste köpa ny kamera. Precis vad jag önskade mej... Det är sååå lovely med barn...

Resten av dagen spenderades hos syster tillsammans med hela familjen. God mat (pust...), tomte som gjorde stor succé, massa bus och sen lite mer mat. Utklassade familjen i Geni! Såklart! :)

Fick visa upp min tatuering för mamma och styvfar. Till och med han verkade tycka den var fin! :) Men det är väl bara för att han har en liknande på armen, en panter, från sin tid på sjön.

Barnen lekte jättebra hela dagen. Storasyster är ensam flicka bland kusinerna, men det gör då ingenting. Hon kör med pojkarna på alla sätt hon kan.

Anteckningar från dagen:
- Minsta kusinen testade sin röst högljutt och ofta (mostern önskade sej en socka att stoppa i...)
- Styvfar och svåger gjorde sitt bästa att bräcka varann i kunnande när snappsen värmt upp.
- Största kusinen var nog gladast för sin glittrande prinsess/prins-krona. Han lekte att han var Super Snälla Silver Sara...I love it!!! Han är för härlig!
- Sur-kusinen drog på munnen några gånger (faktiskt!)
- Energi-kusinen kunde inte fatta varför jag sa att han hade knäck i öronen! Neej, han var säker på att ingen knäck fanns däri att finna.
- Lillebror hittade ett trollspö han sprang omkring med och pangade allt och alla med...(inte så otippat kanske...)
- Storasyster försökte äta, men spydde upp allt...Lite senare klämde hon dock en skål med havrepuffar och sen tre smörgåsrån med mycket smör på. Skönt för ett oroligt mammahjärta.

Blir så förbannat sorgsen och matt...helt flat...när hon spyr och mår dåligt. Extra påtagligt blir det när alla andra mår bra och livet liksom fortsätter runtomkríng. För mej står livet stilla.
Blir lessen när en del inte verkar fatta varför hon spyr. Men blir glad när andra tar sej tid att ta upp henne i knät en stund.

Har förresten börjat äta ett nytt naturmedel för magen/tarmen. Sunwic. Är gjort av nån böna som tydligen ska återställa tarmfloran. Hade väl hoppats det skulle ha märkts något redan idag (efter 2 dagars intag) men nej...magen är stor som en ballong och mullrar som åskan...Ja ja, jag måste ju ge det tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails