onsdag 29 februari 2012

Dagis-liga

Under i stort sett hela vintern har det varit ett fasligt sjå att klä lillebror på morgonen.
Alla de kläder han vanligtvis föredragit har ratats.
Hans vanligtvis praktiska/bekväma sinnelag vad gäller kläder har inte längre gällt.
Nu har det varit t-shirt och jeans. Punkt. Om inte -> vrååååååål!!!!

Vissa t-shirtar har ratats. Fel färg. Fel mönster osv.
Har tänkt att det varit nåt med åldern.
Nu är mysteriet löst.
Det har att göra med en klubb. Bångo-klubben. En påhittad klubb bestående av lillebror och minst tre andra kompanjoner. I denna klubb finns en (ev två) som bestämmer reglerna. Regler som ska följas. Och det gör dom tydligen...

Jag har varit konfunderad under en tid. Lillebror har tvärvänt i sina tankar om vad som är "rätt" - att alla barn får leka med alla saker, färger, kläder osv. Mitt genustänk. Som jag hjärntvättat båda barnen med. Detta tänk har inte längre funnits. Vi har pratat mycket. Men han har varit svårövertalad.
Nu vet jag varför. För i Bångo-klubben får man bara göra vissa saker. Leka vissa lekar. Leka med vissa saker.

När han huxflux berättade om detta var han väldigt ledsen. Mest för att han aldrig fick bestämma nåt. Och det kan man ju förstå! :)
Kan tänka att han haft det jobbigt. Att veta att allt det som är "lag" i Bångo-klubben är sånt som mamma inte gillar. Säkert också spännande att göra tvärtom, men säkert jobbigt också. Han är alltid så mån om att göra rätt och riktigt. Har nog känt sig väldigt kluven.
Tänker att han säkert inte är helt oskyldig i sammanhanget. Hur som helst är det inte okej. Vem som än är uppviglare eller vem som är följare.

Nu är klubben out in the open. Dagisfröknarna är invigda. Dom hade inte märkt nåt särskilt av detta. Bara avstyrt vissa våldsamma lekar som gruppen ägnats sej åt. Att det var en klubb visste dom inte. Killarna har tydligen gjort ett bra jobb med att hålla det hemligt. Ligan ska nu sprängas. På måndag ska alla medlemmar konfronteras. Skönt att veta att fröknarna är på min sida. Dom fattar och dom tycker inte heller det är okej.

1 kommentar:

  1. Men Gud i den åldern liksom...?!
    Bra att det upptäcktes!!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails