tisdag 27 september 2011

Mörbultad

Storasysters provtagning gick jättebra i morse. För första gången satt hon själv och drog inte bort handen när sticket var på väg!
Sen blev det lite parodi... Vid lilla sjukstugan i lilla byn finns inga blodtycksmanschetter som passar barn i hennes ålder. Inte heller nån sköterska som kände sej helt bekväm att ta blodtryck. En plutteliten manschett sattes på. Det pumpades för att få upp tryck, men nåt resultat kunde sen inte lyssnas fram i stetoskopet. Till slut sa hon som har rutin, storasyster alltså; "Men det blir ju inte spänt runt armen!?" Slutligen fick dom till det i alla fall. Med en större manschett och storasyster som guide.
Blir lite smått fundersam över att det inte finns sånt som passande manschetter. Tas det verkligen aldrig tryck på barn? Sköterskorna tyckte också det blev jobbigt...att behöva springa runt och leta...
Och lite smått stressad blev jag också, för jag vet att det är längden på en undersökning som nästan är det värsta för henne. Och nu tog det lång tid. Fick stanna kvar på skolan en bra stund, med brunetten i knät, innan det jobbiga försvann.

Sen gick jag själv igenom en "drabbning" - naprapaten. Nej...det är ju ingen skönhetsbehandling man får när man går dit. Ren och skär misshandel är det. Nej, då :)
Han ska också försöka hjälpa mej med mina ögon. Den delen av behandlingen var smärtsam. Smärtsam!
Och sen de vanliga knaken och knäcken.
Jag är helt slut nu. Och öm. Överallt.
Barnen somnade halv 8. Blir nog tidig kväll för mej määää!

1 kommentar:

  1. Hua vilken dag! Förstår att ni är trötta.
    När W hade regelbundna blodtryckskontroller hade Eva på BVC en manschett i rätt storlek. Det är häpnandsväckande att det inte finns inne på vårdcentralen =(

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails